VICE TV België
×
footer logo
© 2020 VICE Media LLC
×
 

DEZE WEEK OP VICE TV

May 19, 2020, 13:21

Week 21: drag queens, lesje economie en tequila voor $4,5 ton

18/05/20 t/m 24/05/20

Deze week snijden we een aantal belangrijke onderwerpen aan. Zo leer je woensdag van een professor hoe de economie er voorstaat en zie je donderdag maar liefst twee docu’s over de LGBTQ+ community. Mocht je tussendoor willen wegdromen dan kun je op dinsdag mee met 2 Chainz naar Dallas waar hij zich laat onderdompelen in de rijkdommen van de Tex Mex cultuur.

KIJKTIP

MOST EXPENSIVEST
2 Chainz laat jou in ‘Most Expensivest’ zien welke decadente rijkdommen de wereld te bieden heeft. In deze aflevering gaat hij op bezoek in Dallas om een duik te nemen in de Tex Mex keuken. Hij ramt een piñata van $1000 aan flarden, bekijkt uitgebreid een margarita machine van $600,- en sluit dit alles af met een nipje van een fles tequila van $450,000.

DINSDAG OM 22:00

PREMIÈRE

NO MERCY, NO MALICE
In ‘No Mercy, No Malice’ neemt NYU professor Scott Galloway je mee achter de schermen van de financiële industrie ten tijde van de COVID-19 crisis. Scott pluist alle keuzes van de grote spelers nauwkeurig uit om jou te laten zien hoe de economie er echt voor staat.

VANAF WOENSDAG OM 20:30

DOCU’S OP DONDERDAG

De komende weken zenden wij extra veel LGBTQ+ documentaires en programma’s uit. Aankomende donderdag trappen we af met deze twee docu’s:

COLOMBIA’S TRANS BEAUTY PAGEANT
In de stad Leticia in de Colombiaanse Amazone bestaat een lokale, inheemse trans gemeenschap. VICE bezocht het stadje om de trans vrouwen te ontmoeten die strijden voor acceptatie door o.a. een schoonheidsverkiezing te organiseren midden op een stadsplein.

DRAG QUEENS OF JAVA
In ‘Drag Queens of Java’ volgt VICE de reis van een groep van mannen die de eeuwenoude Indonesische traditie van Lengger Lanang weer nieuw leven willen inblazen. Lengger Lanang is een traditionele dansvorm waarbij mannen gehuld in vrouwenkleding en heftige make up optreden. Sinds het communistische bewind in Indonesië in de jaren ’60 wordt Lengger Lanang uitgevoerd door vrouwen, in deze docu zie je hoe een groep mannen de traditie in ere herstelt.

DONDERDAG VANAF 20:30

Logo